Information


Tillgänglighet och service

Då vädret berör oss alla och med dagens informationstekniska möjligheter har Väderprognosen.se som idé att alla skall kunna ha tillgängliga väderprognoser med hög kvalitet lämpade för sin egen verksamhet.
Detta till ingen eller minimal kostnad!

Väderprognosen.se är en liten oberoende vädertjänst med vår egen vädermodell och forskning.
Genom detta kan Väderprognosen.se erbjuda stor flexibilitet av prognoser och väderprodukter.

Expertis

Väderprognosen.se har specialister inom de flesta områden av meteorologi och väder. Vi har egna forskare och utvecklare inom vädermodellområdet och självklart meteorologer med erfarenhet av väderprognosarbete, både nationellt och internationellt, för olika kunder och verksamheter.

Väderkonsultation

Behöver du eller din verksamhet stöd inom väderprognosområdet?
Väderprognosen.se kan hjälpa dig med allt från väderprognoser, nationellt som internationellt, till rådgivning och stöd för väderkänslig verksamhet.

Mejla oss på meteorolog(at)vaderprognosen.se eller fyll i kontaktformuläret här.

 


Vädermodell för prognoser

Väderprognosen.se satsar mycket på forskning och utveckling när det gäller väderprognoser.
Vi använder en egen ”state of the art” väderprognosmodell för beräknande av våra prognoser och produkter. Modellen, Weather Research and Forecasting model, WRF, är utvecklad av National Center for Atmospheric Research, NCAR, och används också bl.a. av NCEP (USA:s motsvarighet till SMHI) och Air-Force Weather Agency, AFWA.
Modellen är en s.k. högupplöst modell med horisontell upplösning ned till 3 km, dvs molnupplösande horisontell skala. Bättre än de flesta prognosmodeller på marknaden idag.
Med en egen modell kan Väderprognosen.se utveckla och förbättra våra prognoser produkter med hjälp av våra duktiga forskare och medarbetare.
Väderprognosen.se är en av de första som utvecklar och forskar kring egna sannolikhetsprognoser, s.k. ensembleprognoser.

Läs mer om vår modell och dataassimileringen via länken till vänster.